Mi is az a gyorsasági roncsderbi?

1

Autók...

Három géposztályban versenyeznek az autók. A géposztályok nevei: Széria, II. géposztály, I. géposztály. A géposztályokba besorolás a versenyszabályzatban leírt feltételek mellett történik. Minden verseny előtt a technikai vezető megvizsgálja a járműveket. Csak az "átvett" járművek versenyezhetnek.

2

Versenyzők...

A versenyben kizárólag a roncsderbi szabályzatából vizsgázott versenyző vehet részt saját felelősségre. Kiskorú versenyző szülői engedéllyel ülhet a volán mögé.

3

Versenyhelyszínek...

2020-ban Mórahalom, Öcsöd, Köröstarcsa, Csólyospálos, Kecelen kerülnek megrendezésre a versenyek. A versenynapon géposztályonként 3-3-3 futamra, majd egy szuperfutamra kerül sor. Versenyhelyszínenként  Roncsderbi junior, LADA-cross, Terepgokart, Autókrossz kategóriában is rendezünk futamokat.

A 2020-as versenysorozat állása

Sz

Széria géposztály

  Név Futam pontszám Bajnoki pontszám
1. Csorba Zsolt 28 10
2. Baranyi István 16 8
3. Ragadics Ádám 14 6
4. Csorba Tamás 13 4
5. Horváth Tibor 10 3
6. Dózsa Sándor 9 2
II.

II. géposztály

  Név Futam pontszám Bajnoki pontszám
1. Gombai Zoltán 26 10
2. Kurucz Csaba 22 8
3. Fodor Martin 18 6
4. Kósa Antal 16 4
5. Nagy Csaba 9 3
I.

I. géposztály

  Név Futam pontszám Bajnoki pontszám
1. Fodor Imre 30 10
2. Baranyi Attila 22 8
3. Gabnai Győző 20 6
4. Gombos István 7 4
5. Kelemen Mihály 7 3
6. Viski Sándor 6 2
Sz

Roncsderbi Szuperfutam

  Név Bajnoki pontszám
1. Gombai Zoltán 10
2. Baranyi Attila 8
3. Fodor Imre 6
4. Nagy Csaba 4
5. Baranyi István 3
6. Kelemen Mihály 2
J

Junior

  Név Bajnoki pontszám
1. Kurucz Dániel 10
2. Béres Dorina 8
3. ifj. Baranyi Benjamin 6
4. Baranyi Attila 4
5. Török Benedek 3
T

Terepgokart

  Név Bajnoki pontszám
1. Kurucz Patrik 10
2. Ragadics Mihály 8
3. Gyaraki Imre 6
4. Csiszár Kevin 4
5. Csiszár Noel 3
Lk

Lada kiskategória

  Név Bajnoki pontszám
1. Dávid Róbert 10
2. Patocskai Illés 6

Ln

Lada nagykategória

Név Bajnoki pontszám
1. Váczi Zsolt 10
2. Koszta Gergő 8
3. Csáki Lajos 6
LS

Lada szuperfutam

Név Bajnoki pontszám
1. Váczi Zsolt 10
2. Dávid Róbert 8
3. Csáki Lajos 6
AII

Autókrossz kicsi

  Név Bajnoki pontszám
1. Molnár G. Krisztián 10
2. Cs. Kovács Krisztián 8
3. Czibolya Patrik 6
4. Balogh Edmond 4
AI

Autókrossz nagy

  Név Bajnoki pontszám
1. Lovász Laura 10
2. Sven Urich 8
3. Kósa Antal 6
4. Berta Csaba 4
5. Bakos Barnabás 3
AS

Autókrossz szuper

  Név Bajnoki pontszám
1. Lovász Laura 10
2. Kósa Antal 8
3. Bakos Barnabás 6
4. Molnár G. Krisztián 4
5. Czibolya Patrik 3

Felhívás

A Gyorsasági Roncsderbi pályabírói utánpótlásának szélesítése érdekében felhívással fordulunk a sportág iránt érdeklődő – benzingőzt, port és autódübörgést kedvelő - hölgyekhez, urakhoz. Csatlakozzanak a pályabírói csapathoz. Ennek módja, hogy jelentkezzenek Szabó Zoltánnál (06/70/3352659), Holló Istvánnál (06/30/2999925), vagy Csupity Zoltánnál (06/30/4312702) telefonszámokon. A jelentkezést követően, később meghatározott időpontban és helyszínen pár órás tréningre kerül sor, melyet vizsga zár. Az eredményes vizsgát követően lehet közreműködni a versenyeken. A jelentkezéskor a fentiekkel kapcsolatos részletes felvilágosítás történik.

Minden érdeklődőt tisztelettel várunk!

Versenykiírás 2020

A versenyszabályzat 2020-as kiegészítése
 1. A Gyorsasági Roncsderbi Bajnokság (továbbiakban: bajnokság) 2020-ban 5 versenyből áll. A versenyek lebonyolítása a Roncsderbi Versenyszabályzat alapján történik az alábbi kiegészítésekkel:
 2. A bajnokság minden versenye
  • roncsderbi (széria, II. és I. g.o.);
  • terep gokart;
  • junior (II. és I. g.o.);
  • Lada (kicsi és nagy g.o.);
  • autókrossz (kicsi és nagy g.o.);
  • és 3 szuper.. (roncsderbi, Lada és Autókrossz)

futamból áll, amennyiben az indulók létszáma adott g.o.-ban min. 5 fő, kivétel a 10./ pontban foglaltakat! Amennyiben a Lada és autókrossz g.o. belül (kicsi és nagy g.o.) az induló létszám 5-5 fő, a versenybíróság dönthet a g.o. együtt történő indulásáról. Az értékelés azonban ebben az esetben is külön történik!

 1. A nevezési díj a roncsderbi, Lada és Autókrossz g.o.-ban versenyautónként 10-10.000 Ft, a terep gokart és junior versenyek esetében 5000 Ft/versenyautó.
 2. Érvényes versenyzői vizsga nélkül egyetlen futamon sem lehet indulni. Az autókrossz o.-ban indulók figyelmét külön is felhívjuk, hogy részükre külön teszt készült.
 3. A teljesítendő körök száma a roncsderbi, Lada és autókrossz g.o.-ban futamonként általában 10 kör, a junior futamok esetében a teljesítendő körök száma 6, a terep gokart esetében 5 kör, ettől rossz időjárási és egyéb körülmények esetén a versenybíróság eltérhet.
 4. A 9, 12, és e feletti induló létszám esetében alkalmazandó „start” szabályok továbbra is érvényesek!
 5. A versenyeken külön starter közreműködhet.
 6. A rajtszám és az első verseny első futamának rajtsorrendje az autókrossz és a junior I. g.o. kivételével az előző versenyévadban elért helyezések alapján kerül kiosztásra. A két kivétel esetében az első versenyen sorsolással kerül megállapításra a rajtsorrend. Ezt követően mindig az előző verseny/ek eredményei alapján rajtolnak a versenyzők.
 7. Adott versenyen tartandó technikai megbeszélésen kerül ismertetésre többek között
  • a teljesítendő körök száma g.o.-ként;
  • a START 1. hely kijelölése, a Start módja, szabályai;
  • az indulási sorrend sorsolása (amennyiben ez szükséges);
  • a legfontosabb szabályok és az aktuális tudnivalók ismertetése;

a technikai megbeszélésről történő távolmaradásból eredő hátrányokat az érintett versenyző viselni köteles;

 1. A junior kat.-ban új, I. g.o. kerül bevezetésre (lsd. 2./ pont), e g.o.-ban a 2000 cm3 feletti, és őszkerekes, turbó feltöltéses autók esetén az 1300 cm3 feletti autók indulhatnak. A junior I. és II. g.o. együtt nem indítható, esetükben a min. 5 autós szabály nem érvényes. A junior géposztályban indulás felső korhatáraként meghatározott 18 évet úgy kell értelmezni, hogy adott versenyző akkor indulhat a kategóriában, ha e kort  2020-ban töltötte, ill. tölti be. A szülői engedély minden esetben szükséges.Egyéb kérdésekben a Versenyszabályzat előírásai érvényesek.
 2. Adott versenyre a nevezni kívánó versenyzőnek olyan időpontban kell megérkeznie, hogy a gépátvétel a program szerinti időpontig (9:30) megtörténhessen. A későn érkező versenyző a versenyen nem indulhat!
 3. Minden versenyhelyszínen az adott verseny rendezője a verseny lebonyolítóit, a nevezni kívánó versenyzőt + 1 főt belépődíj megfizetése nélkül köteles beengedni. Amennyiben az adott versenyző a nevezési díjat nem fizeti be, az adott versenyen nem indul (műszaki, egyéb okok miatt), a belépődíj utólagos megfizetésére kötelezhető.
 4. Minden rendező versenye időpontja előtt, min 10 nappal a versenyre vonatkozó mentő szolg. szerződést köteles bemutatni.
 5. A bajnokság évadzáró rendezvényén kerül sor a bajnoki pontszámok alapján elért helyezések ismertetésére, az 1-3 helyezettek részére a serlegek átadására. Ennek feltétele, hogy adott g.o.-ban 4 verseny legyen. Ettől kevesebb verseny esetén összevont bajnoki helyezések díjazása nem történik. A szuperfutamok esetében csak az első helyezettek részesülnek serleg díjazásban a fenti szabályok figyelembe vételével. Az évadzáró tervezett időpontja 2020. 10. 17., helyszíne Csólyospálos Közösségi Ház. A rendezvény önköltséges alapon kerül megrendezésre!  
 6. Valamennyi résztvevő érdeke és egyben kötelessége a sportszerű, szabályszerű viselkedés. A versenyző felel a környezetéhez tartozók magatartásáért is.
 7. Korábban kiadott, a Roncsderbi Versenysorozatra vonatkozó Versenykiírás hatályát veszti.

2020. június 28.

A 2020-as évad versenyidőpontjai
2020.07.26. (vasárnap) Mórahalom
2020.08.16. (vasárnap) Öcsöd
2020.08.30. (vasárnap) Köröstarcsa
2020.09.13. (vasárnap) Csólyospálos
2020.09.20. (vasárnap) Kecel

 

 A versenyzői vizsga menete a következő:

Regisztrálsz a BEJELENTKEZÉS/REGISZTRÁCIÓ menüpontban. Fontos, hogy valós E-mailt adj meg, mert ezzel a címmel tudsz majd a későbbiekben belépni. A névhez is a valós neved írd, mert ahhoz a személyhez tudjuk hozzárendelni a vizsgád eredményét, amit ide beírsz! A regisztráció után válaszd a VIZSGA menüpontot. és miután elolvastad az instrukciókat a KVÍZ Kezdése hivatkozásra elkezdheted a kitöltést.

Figyelmesen olvass el minden kérdést! Előfordul, hogy több jó válasz is lehetséges!

Segítségedre leszünk abban, hogy lásd melyik kérdésekre adtál már választ. A kérdéseket tetszőleges sorrendben oldhatod meg. A vizsgád a KVÍZ Befejezése gombra kattintva zárod le. Ezután a rendszer azonnal kiértékeli a válaszaid. Ha elérted a kategóriánkénti %-os szintet (75-80%) további teendőd nincs, a vizsgát sikeresen teljesítetted. Ha ennél kevesebb százalékot értél el, akkor sajnos újból ki kell töltened a vizsgalapot, amit 60 perc múlva tudod csak kezdeményezni. Mi minden befejezett vizsgáról E-mailt kapunk és küldünk neked is, nyilván fogjuk tartani a sikeres vizsgázókat!

Ha bármi kérdésed merülne fel, keress bennünket az elérhetőségek valamelyikén a KAPCSOLAT menüpont alatt.

Részletes eredmények