Mi is az a gyorsasági roncsderbi?

1

Autók...

Három géposztályban versenyeznek az autók. A géposztályok nevei: Széria, II. géposztály, I. géposztály. A géposztályokba besorolás a versenyszabályzatban leírt feltételek mellett történik. Minden verseny előtt a technikai vezető megvizsgálja a járműveket. Csak az "átvett" járművek versenyezhetnek.

2

Versenyzők...

A versenyben kizárólag a roncsderbi szabályzatából vizsgázott versenyző vehet részt saját felelősségre. Kiskorú versenyző szülői engedéllyel ülhet a volán mögé.

3

Versenyhelyszínek...

2022-ben Mórahalom, Öcsöd, Köröstarcsa, Kunszentmárton, Kecelen kerülnek megrendezésre a versenyek. A versenynapon géposztályonként 3-3-3 futamra, majd 2 szuperfutamra kerül sor. Versenyhelyszínenként  Roncsderbi junior, LADA-cross, Terepgokart, Autókrossz kategóriában is rendezünk futamokat.

A 2022-es versenysorozat állása

Sz

Széria géposztály

  Név Futam pontszám Bajnoki pontszám
1. Kurucz Dániel 28 10
2. Csorba Zsolt 24 8
3. Szabó István 18 6
4.
5.
6.
II.

II. géposztály

  Név Futam pontszám Bajnoki pontszám
1. Gombai Zoltán 24 10
2. Farkas László 20 8
3. Horváth Tibor 20 6
4. Szekeres Szabolcs 20 4
5.
6.
I.

I. géposztály

  Név Futam pontszám Bajnoki pontszám
1. Gabnai Gábor 21 10
2. Csorba Tamás 19 8
3. Gabnai Győző 16 6
4. Kurucz Csaba 12 4
5. Bárdi Attila 10 3
6. Zentai István 8 2
T

Terepgokart

  Név Bajnoki pontszám
1. Kurucz Patrik 10
2. Ragadics Mihály 8
3. Csiszár Noel 6
4. Gyaraki Imre 4
5. Vincze János Zsolt 3
6. Karasz Dániel 2
J

Junior

  Név Bajnoki pontszám
1. Kurucz Patrik 10
2. Tóth Imre zsolt 8
3. Baranyi Attila 6
4. Poliák Benedek 4
5.
6.
Sz

Roncsderbi Szuperfutam

  Név Bajnoki pontszám
1. Kurucz Dániel 10
2. Kurucz Csaba 8
3. Horváth Tibor 6
4. Szekeres Szabolcs 4
5.
6.
L

Lada

  Név Bajnoki pontszám
1. Patocskai Illés 10
2. Csáki Lajos 8
3. Tokodi Szabolcs 6
4. Talmácsi Zsolt 4
5.
6.


AII

Autókrossz II.

  Név Bajnoki pontszám
1. Vidinszki József 10
2. Csabai Norbert 8
3. Óvári Richárd 6
4. Takács Dávid 4
5. Gulyás Péter 3
6. Tóth Viktor 2
AI

Autókrossz I.

  Név Bajnoki pontszám
1. Molnár G. Krisztián 10
2. Farkas Csamangó Zoltán 8
3. Hódi Géza 6
4. Mucsi Tamás 4
5. Vágó istván 3
6.
AS

Autókrossz szup

  Név Bajnoki pontszám
1. Hódi Géza 10
2. Molnár G. Krisztián 8
3. Csabai Norbert 6
4. Óvári Richárd 4
5. Takács Dávid 3
6.

Változások

A 2022-es évad szabálymódosításai:

A Roncsderbi szabályzat az alábbiak szerint módosul

A versenybíró az alábbi esetekben - verseny közben - a futamot leállítja:
"Ha egy autó a versenypályán az oldalán, vagy a tetején áll, vagy a versenypályán baleset- vagy ennek közvetlen veszélye áll fenn,"

"A versenyző a futam indítását megelőzően, egy alkalommal, 5 perc halasztást kérhet, amit a vezetőbíró engedélyez a műszaki gépátvevő javaslata alapján. Egy futamnál 1 versenyző részére engedélyezhető halasztás."

Terepgokart szabályzat kiegészül az alábbi ponttal:

"7. A fülkét 3 oldalról (elölről, balról és jobbról) 5x5 méretű rácsnak kell védenie a pilóta sérülésmentessége érdekében."

Versenykiírás 2022

A versenyszabályzat 2022-es kiegészítése

 1. A Gyorsasági Roncsderbi Bajnokság (továbbiakban: bajnokság)2022-ben 6 versenyből áll. A versenyek lebonyolítása a Roncsderbi Versenyszabályzat alapján történik az alábbi kiegészítésekkel:
 2. A bajnokság minden versenye az előzetes elképzelések szerint
 • roncsderbi (széria, II. és I. g.o.); 
 • terep gokart ;
 • junior; 
 • Lada; 
 • autókrossz (kicsi és nagy g.o.);
 • és 2 szuper.. (roncsderbi, Lada és autókrossz)

futamból áll, amennyiben az indulók létszáma adott géposztályban min. 5 fő, kivétel a terep gokart és junior géposztály, ezekben a géposztályban a verseny kevesebb indulóval is lebonyolítható! Amennyiben az autókrossz géposztályon belül (kicsi és nagy géposztályban) az induló létszám 5-5 fő, a versenybíróság dönthet a géposztályban együtt történő indulásáról. Az értékelés azonban ebben az esetben is külön történik.

nevezési díj a roncsderbi, Lada és autókrossz g.o.-ban versenyautónként 13-13.000 Ft, a terep gokart és junior versenyek esetében 8.000 Ft/versenyautó.

 1. Érvényes versenyzői vizsga nélkül egyetlen futamon sem lehet indulni.
  (http:// www.gyorsasagironcsderbi.hu/Szabályzatok/Vizsga)!
 2. A teljesítendő körök száma a roncsderbi, Lada és autókrossz géposztályban futamonként általában 10 kör, a junior futamok esetében a teljesítendő körök száma 6, a terep gokart esetében 5 kör, ettől rossz időjárási és egyéb körülmények esetén a versenybíróság eltérhet.
 3. A 9, 12, és e feletti induló létszám esetében alkalmazandó „start” szabályok továbbra is érvényesek!
 4. A versenyévad lebonyolításánál különös hangsúlyt kap a sportszerű, fegyelmezett versenyzés és a depóban történő viselkedés. A pályán elkövetett szabálytalanság következménye adott futam eredményének megsemmisítése, versenyből történő kizárás ill. a soron következő versenyből, versenyekből történő kizárás. A depóban történő sportszerűtlen viselkedés fentiek szerinti szigorú büntetést von maga után. A versenybíróság adott versenyen, egyszerűsített eljárásban dönt, a döntés ellen fellebbezésnek helye nincs.
 5. Roncsderbi Versenyszabály 5.§(1) az alábbiak szerint módosul:„A bajnoki futamokon kizárólag olyan versenyautóval lehet részt venni, aminek felismerhető és azonosítható típusú karosszériája van és megtartotta az önhordó kocsiszekrény jellegét - kivéve az I. és II. g.o-, junior„
 6. A versenyeken külön starter közreműködik.
 7. rajtszámés az első verseny első futamának rajtsorrendje az előző versenyévadban elért végeredmény alapján kerül kiosztásra. Új géposztály esetében az első versenyen sorsolással kerül megállapításra a rajtsorrend. Ezt követően mindig az előző versenyek eredményei alapján rajtolnak a versenyzők.
 8. Adott versenyen tartandó technikai megbeszélésenkerül ismertetésre többek között
 • a teljesítendő körök száma géposztályonként
 • a START 1. hely kijelölése, a Start módja, szabályai;
 • az indulási sorrend sorsolása (amennyiben ez szükséges);
 • a legfontosabb szabályok és az aktuális tudnivalók ismertetése; 

a technikai megbeszélésről történő távolmaradásból eredő hátrányokat az érintett versenyző viselni köteles;

 1. A terep gokart és junior géposztályban indulás korhatáraként meghatározott kort úgy kell értelmezni, hogy adott versenyző akkor indulhat a kategóriában, ha e kort 2022-ben töltötte, ill. tölti be. A szülői engedély minden esetben szükséges. Egyéb kérdésekben a Versenyszabályzat előírásai érvényesek.
 2. Adott versenyre a nevezni kívánó versenyzőnek olyan időpontban kell megérkeznie, hogy a gépátvétel a program szerinti időpontig (9 óráig)megtörténhessen. A későn érkező versenyző a versenyen nem indulhat!
 3. Minden versenyhelyszínen az adott verseny rendezője a verseny lebonyolítóit, a nevezni kívánó versenyzőt + 1 főt belépődíj megfizetése nélkül köteles beengedni.
 4. Minden verseny eredményhirdetéssel zárul. A géposztályban a lebonyolított 3 futam (ettől kivételek lehetnek) összesített pontszámai alapján az 1-3 helyezettek serleg és pezsgő díjazásban részesülnek.
 5. A bajnokság évadzáró rendezvényén kerül sor a bajnoki összpontszámokalapján elért helyezések ismertetésére, az 1-3 helyezettek részére a serlegek átadására. Ennek feltétele, hogy adott géposztályban minimum 4 verseny  Ettől kevesebb verseny esetén összevont bajnoki helyezések díjazása nem történik. A szuperfutamok esetében csak az első helyezettek részesülnek serleg díjazásban a fenti szabályok figyelembe vételével. Az évadzáró tervezett időpontja és helyszíne jelenleg még nem ismert. A rendezvény önköltséges alapon kerül megrendezésre!
 6. Valamennyi résztvevő érdeke és egyben kötelessége a sportszerű, szabályszerű viselkedés. A versenyző felel a környezetéhez tartozók magatartásáért is.

2022.03. 06.

A 2022-es évad versenyidőpontjai
2022.05.08. (vasárnap) Mórahalom
2022.06.05. (vasárnap) Kecel
2022.07.24. (vasárnap) Kunszentmárton
2022.08.07. (vasárnap) Öcsöd
2022.08.20. (szombat) Köröstarcsa
2022.09.18. (vasárnap) Kecel

 

 A versenyzői vizsga menete a következő:

Regisztrálsz a BEJELENTKEZÉS/REGISZTRÁCIÓ menüpontban. Fontos, hogy valós E-mailt adj meg, mert ezzel a címmel tudsz majd a későbbiekben belépni. A névhez is a valós neved írd, mert ahhoz a személyhez tudjuk hozzárendelni a vizsgád eredményét, amit ide beírsz! A regisztráció után válaszd a VIZSGA menüpontot. és miután elolvastad az instrukciókat a KVÍZ Kezdése hivatkozásra elkezdheted a kitöltést.

Figyelmesen olvass el minden kérdést! Előfordul, hogy több jó válasz is lehetséges!

Segítségedre leszünk abban, hogy lásd melyik kérdésekre adtál már választ. A kérdéseket tetszőleges sorrendben oldhatod meg. A vizsgád a KVÍZ Befejezése gombra kattintva zárod le. Ezután a rendszer azonnal kiértékeli a válaszaid. Ha elérted a kategóriánkénti %-os szintet (75-80%) további teendőd nincs, a vizsgát sikeresen teljesítetted. Ha ennél kevesebb százalékot értél el, akkor sajnos újból ki kell töltened a vizsgalapot, amit 60 perc múlva tudod csak kezdeményezni. Mi minden befejezett vizsgáról E-mailt kapunk és küldünk neked is, nyilván fogjuk tartani a sikeres vizsgázókat!

Ha bármi kérdésed merülne fel, keress bennünket az elérhetőségek valamelyikén a KAPCSOLAT menüpont alatt.

Részletes eredmények