Mi is az a gyorsasági roncsderbi?

1

Autók...

Három géposztályban versenyeznek az autók. A géposztályok nevei: Széria, II. géposztály, I. géposztály. A géposztályokba besorolás a versenyszabályzatban leírt feltételek mellett történik. Minden verseny előtt a technikai vezető megvizsgálja a járműveket. Csak az "átvett" járművek versenyezhetnek.

2

Versenyzők...

A versenyben kizárólag a roncsderbi szabályzatából vizsgázott versenyző vehet részt saját felelősségre. Kiskorú versenyző szülői engedéllyel ülhet a volán mögé.

3

Versenyhelyszínek...

2022-ben Mórahalom, Öcsöd, Köröstarcsa, Kunszentmárton, Kecelen kerülnek megrendezésre a versenyek. A versenynapon géposztályonként 3-3-3 futamra, majd 2 szuperfutamra kerül sor. Versenyhelyszínenként  Roncsderbi junior, LADA-cross, Terepgokart, Autókrossz kategóriában is rendezünk futamokat.

A 2022-es versenysorozat állása

Sz

Széria géposztály

  Név Futam pontszám Bajnoki pontszám
1. Csorba Zsolt 50 18
2. Kurucz Dániel 48 18
3. Szabó István 38 12
4.
5.
6.
II.

II. géposztály

  Név Futam pontszám Bajnoki pontszám
1. Gombai Zoltán 48 18
2. Horváth Tibor 50 16
3. Farkas László 38 14
4. Szekeres Szabolcs 20 4
5.
6.
I.

I. géposztály

  Név Futam pontszám Bajnoki pontszám
1. Gabnai Gábor 42 18
2. Gabnai Győző 40 16
3. Csorba Tamás 19 8
4. Bárdi Attila 24 7
5. Baranyi Attila 14 6
6. Kurucz Csaba 12 4
7. Ragadics Mihály 8 3
8. Zentai István 8 2
9. Jokhel Mihály 6 2
T

Terepgokart

  Név Bajnoki pontszám
1. Kurucz Patrik 20
2. Ragadics Mihály 18
3. Csiszár Noel 10
4. Gyaraki Imre 10
5. Vincze János Zsolt 6
6. Karasz Dániel 4
9. Csorba Zsolt
J

Junior

  Név Bajnoki pontszám
1. Kurucz Patrik 18
2. Tóth Imre zsolt 18
3. Baranyi Attila 6
4. Poliák Gergő 4
5.
6.
Sz

Roncsderbi Szuperfutam

  Név Bajnoki pontszám
1. Kurucz Dániel 14
2. Horváth Tibor 14
3. Gabnai Győző 10
4. Kurucz Csaba 8
5. Baranyi Attila 6
4. Szekeres Szabolcs 4
L

Lada

  Név Bajnoki pontszám
1. Csáki Lajos 18
2. Patocskai Illés 16
3. Koszta Gergő 8
4. Tokodi Szabolcs 6
5. Talmácsi Zsolt 6
6. Dávid Róbert 4
5. Hegedűs István 3


AII

Autókrossz II.

  Név Bajnoki pontszám
1. Vidinszki József 18
2. Óvári Richárd 12
3. Csabai Norbert 11
4. Lehoczki Péter 10
5. Takács Dávid 4
6. Dobszai Győző 4
7. Gulyás Péter 3
8. Juhász Róbert 2
9. Tóth Viktor 2
AI

Autókrossz I.

  Név Bajnoki pontszám
1. Molnár G. Krisztián 20
2. Farkas Csamangó Zoltán 14
3. Mucsi Tamás 8
4. Cs. Kovács Krisztián 8
5. Hódi Géza 6
6. Vágó István 5
7. Vígh Dániel 3
AS

Autókrossz szup

  Név Bajnoki pontszám
1. Molnár G. Krisztián 14
2. Óvári Richárd 14
3. Hódi Géza 10
4. Elek Viktor 8
5. Csabai Norbert 6
6. Ikoty László 4
7. Takács Dávid 3
8. Vígh Dánel 3

Változások

A 2022-es évad szabálymódosításai:

A Roncsderbi szabályzat az alábbiak szerint módosul

A versenybíró az alábbi esetekben - verseny közben - a futamot leállítja:
"Ha egy autó a versenypályán az oldalán, vagy a tetején áll, vagy a versenypályán baleset- vagy ennek közvetlen veszélye áll fenn,"

"A versenyző a futam indítását megelőzően, egy alkalommal, 5 perc halasztást kérhet, amit a vezetőbíró engedélyez a műszaki gépátvevő javaslata alapján. Egy futamnál 1 versenyző részére engedélyezhető halasztás."

Terepgokart szabályzat kiegészül az alábbi ponttal:

"7. A fülkét 3 oldalról (elölről, balról és jobbról) 5x5 méretű rácsnak kell védenie a pilóta sérülésmentessége érdekében."

Versenykiírás 2022

A versenyszabályzat 2022-es kiegészítése

 1. A Gyorsasági Roncsderbi Bajnokság (továbbiakban: bajnokság)2022-ben 6 versenyből áll. A versenyek lebonyolítása a Roncsderbi Versenyszabályzat alapján történik az alábbi kiegészítésekkel:
 2. A bajnokság minden versenye az előzetes elképzelések szerint
 • roncsderbi (széria, II. és I. g.o.); 
 • terep gokart ;
 • junior; 
 • Lada; 
 • autókrossz (kicsi és nagy g.o.);
 • és 2 szuper.. (roncsderbi, Lada és autókrossz)

futamból áll, amennyiben az indulók létszáma adott géposztályban min. 5 fő, kivétel a terep gokart és junior géposztály, ezekben a géposztályban a verseny kevesebb indulóval is lebonyolítható! Amennyiben az autókrossz géposztályon belül (kicsi és nagy géposztályban) az induló létszám 5-5 fő, a versenybíróság dönthet a géposztályban együtt történő indulásáról. Az értékelés azonban ebben az esetben is külön történik.

nevezési díj a roncsderbi, Lada és autókrossz g.o.-ban versenyautónként 13-13.000 Ft, a terep gokart és junior versenyek esetében 8.000 Ft/versenyautó.

 1. Érvényes versenyzői vizsga nélkül egyetlen futamon sem lehet indulni.
  (http:// www.gyorsasagironcsderbi.hu/Szabályzatok/Vizsga)!
 2. A teljesítendő körök száma a roncsderbi, Lada és autókrossz géposztályban futamonként általában 10 kör, a junior futamok esetében a teljesítendő körök száma 6, a terep gokart esetében 5 kör, ettől rossz időjárási és egyéb körülmények esetén a versenybíróság eltérhet.
 3. A 9, 12, és e feletti induló létszám esetében alkalmazandó „start” szabályok továbbra is érvényesek!
 4. A versenyévad lebonyolításánál különös hangsúlyt kap a sportszerű, fegyelmezett versenyzés és a depóban történő viselkedés. A pályán elkövetett szabálytalanság következménye adott futam eredményének megsemmisítése, versenyből történő kizárás ill. a soron következő versenyből, versenyekből történő kizárás. A depóban történő sportszerűtlen viselkedés fentiek szerinti szigorú büntetést von maga után. A versenybíróság adott versenyen, egyszerűsített eljárásban dönt, a döntés ellen fellebbezésnek helye nincs.
 5. Roncsderbi Versenyszabály 5.§(1) az alábbiak szerint módosul:„A bajnoki futamokon kizárólag olyan versenyautóval lehet részt venni, aminek felismerhető és azonosítható típusú karosszériája van és megtartotta az önhordó kocsiszekrény jellegét - kivéve az I. és II. g.o-, junior„
 6. A versenyeken külön starter közreműködik.
 7. rajtszámés az első verseny első futamának rajtsorrendje az előző versenyévadban elért végeredmény alapján kerül kiosztásra. Új géposztály esetében az első versenyen sorsolással kerül megállapításra a rajtsorrend. Ezt követően mindig az előző versenyek eredményei alapján rajtolnak a versenyzők.
 8. Adott versenyen tartandó technikai megbeszélésenkerül ismertetésre többek között
 • a teljesítendő körök száma géposztályonként
 • a START 1. hely kijelölése, a Start módja, szabályai;
 • az indulási sorrend sorsolása (amennyiben ez szükséges);
 • a legfontosabb szabályok és az aktuális tudnivalók ismertetése; 

a technikai megbeszélésről történő távolmaradásból eredő hátrányokat az érintett versenyző viselni köteles;

 1. A terep gokart és junior géposztályban indulás korhatáraként meghatározott kort úgy kell értelmezni, hogy adott versenyző akkor indulhat a kategóriában, ha e kort 2022-ben töltötte, ill. tölti be. A szülői engedély minden esetben szükséges. Egyéb kérdésekben a Versenyszabályzat előírásai érvényesek.
 2. Adott versenyre a nevezni kívánó versenyzőnek olyan időpontban kell megérkeznie, hogy a gépátvétel a program szerinti időpontig (9 óráig)megtörténhessen. A későn érkező versenyző a versenyen nem indulhat!
 3. Minden versenyhelyszínen az adott verseny rendezője a verseny lebonyolítóit, a nevezni kívánó versenyzőt + 1 főt belépődíj megfizetése nélkül köteles beengedni.
 4. Minden verseny eredményhirdetéssel zárul. A géposztályban a lebonyolított 3 futam (ettől kivételek lehetnek) összesített pontszámai alapján az 1-3 helyezettek serleg és pezsgő díjazásban részesülnek.
 5. A bajnokság évadzáró rendezvényén kerül sor a bajnoki összpontszámokalapján elért helyezések ismertetésére, az 1-3 helyezettek részére a serlegek átadására. Ennek feltétele, hogy adott géposztályban minimum 4 verseny  Ettől kevesebb verseny esetén összevont bajnoki helyezések díjazása nem történik. A szuperfutamok esetében csak az első helyezettek részesülnek serleg díjazásban a fenti szabályok figyelembe vételével. Az évadzáró tervezett időpontja és helyszíne jelenleg még nem ismert. A rendezvény önköltséges alapon kerül megrendezésre!
 6. Valamennyi résztvevő érdeke és egyben kötelessége a sportszerű, szabályszerű viselkedés. A versenyző felel a környezetéhez tartozók magatartásáért is.

2022.03. 06.

A 2022-es évad versenyidőpontjai
2022.05.08. (vasárnap) Mórahalom
2022.06.05. (vasárnap) Kecel
2022.07.24. (vasárnap) Kunszentmárton
2022.08.07. (vasárnap) Öcsöd
2022.08.20. (szombat) Köröstarcsa
2022.09.18. (vasárnap) Kecel

 

 A versenyzői vizsga menete a következő:

Regisztrálsz a BEJELENTKEZÉS/REGISZTRÁCIÓ menüpontban. Fontos, hogy valós E-mailt adj meg, mert ezzel a címmel tudsz majd a későbbiekben belépni. A névhez is a valós neved írd, mert ahhoz a személyhez tudjuk hozzárendelni a vizsgád eredményét, amit ide beírsz! A regisztráció után válaszd a VIZSGA menüpontot. és miután elolvastad az instrukciókat a KVÍZ Kezdése hivatkozásra elkezdheted a kitöltést.

Figyelmesen olvass el minden kérdést! Előfordul, hogy több jó válasz is lehetséges!

Segítségedre leszünk abban, hogy lásd melyik kérdésekre adtál már választ. A kérdéseket tetszőleges sorrendben oldhatod meg. A vizsgád a KVÍZ Befejezése gombra kattintva zárod le. Ezután a rendszer azonnal kiértékeli a válaszaid. Ha elérted a kategóriánkénti %-os szintet (75-80%) további teendőd nincs, a vizsgát sikeresen teljesítetted. Ha ennél kevesebb százalékot értél el, akkor sajnos újból ki kell töltened a vizsgalapot, amit 60 perc múlva tudod csak kezdeményezni. Mi minden befejezett vizsgáról E-mailt kapunk és küldünk neked is, nyilván fogjuk tartani a sikeres vizsgázókat!

Ha bármi kérdésed merülne fel, keress bennünket az elérhetőségek valamelyikén a KAPCSOLAT menüpont alatt.

Részletes eredmények