Mi is az a gyorsasági roncsderbi?

1

Autók...

Nyolc géposztályban versenyeznek az autók. A géposztályok nevei: Széria, II. géposztály, I. géposztály, Roncsderbi junior, Terepgokart, Lada, Autokrossz kicsi, Autókroszz nagy. A géposztályokba besorolás a versenyszabályzatban leírt feltételek mellett történik. Minden verseny előtt a technikai vezető megvizsgálja a járműveket. Csak az "átvett" járművek versenyezhetnek.

2

Versenyzők...

A versenyben kizárólag a roncsderbi szabályzatából vizsgázott versenyző vehet részt saját felelősségre. Kiskorú versenyző szülői engedéllyel ülhet a volán mögé.

3

Versenyhelyszínek...

2023-ban Ásotthalom, Mórahalom, Öcsöd, Köröstarcsa, Kecelen kerülnek megrendezésre a versenyek. A versenynapon géposztályonként 3-3 futamra, majd 2 szuperfutamra kerül sor. Versenyhelyszínenként  Roncsderbi junior, LADA-cross, Terepgokart, Autókrossz kategóriában is rendezünk futamokat.

A 2023-as versenysorozat eredménye

Sz

Széria géposztály

  Név Futam pontszám Bajnoki pontszám
1. Csorba Zsolt 30 10
2. Nagy Gábor 22 8
3. Kovács Lajos 20 6

II.

II. géposztály

  Név Futam pontszám Bajnoki pontszám
1. Hajdú Imre 28 10
2. Gombai Zoltán 22 8
3. Farkas László 16 6

I.

I. géposztály

  Név Futam pontszám Bajnoki pontszám
1. Csorba Tamás 28 10
2. Gabnai Győző 24 8
3. Fodor Bence 20 6
4. Csanádi Zoltán 12 4

T

Terepgokart

  Név Bajnoki pontszám
1. Csiszár Noel 10
2. Dóczi Ferni 8
3. Karasz Dániel 6
4. Csorba Zsolt 4
5. Csiszár Kevin 3
6. Vörös Dominik 2
7. Csiszár Milán 2

J

Junior

  Név Bajnoki pontszám
1. Tóth Imre Zsolt 10
2. Kóródi Sándor 8
3. Poliák Gergő 6
4. Vincze János Zsolt 4
5. Gyaraki Imre 3

Sz

Roncsderbi Szuperfutam

  Név Bajnoki pontszám
1.
2.
3.
4.

L

Lada

  Név Bajnoki pontszám
1. Dávid Róbert 10
2. Talmácsi Zsolt 8
3. Gyaraki Imre 6


AII

Autókrossz II.

  Név Bajnoki pontszám
1. Béres Dorina 10
2. Csabai Norbert 8
3. Takács Dávid 6
4. Burkus Dóra 4
5. Ferenczi Miklós 3
6. Szél Pál Zoltán 2
7. Gulyás Péter

AI

Autókrossz I.

  Név Bajnoki pontszám
1. Farkas Csamangó Zoltán 10
2. Molnár G. KrisztiánH 8
3. Hódi Géza 6
4. Buella Dániel 4
5. Szabó István 3

AS

Autókrossz szup

  Név Bajnoki pontszám
1. Molnár G. Krisztián 10
2. Ferenczi Niklós 8
3. Csabai Norbert 6
4. Dávid Róbert 4

Versenykiírás 2023

A versenyszabályzat 2023-as kiegészítése

 1. A Gyorsasági Roncsderbi Bajnokság (továbbiakban: bajnokság) 2023-ban 6versenyből áll. A versenyek lebonyolítása a Roncsderbi Versenyszabályzat alapján történik az alábbi kiegészítésekkel:
 2. A bajnokság minden versenye az előzetes elképzelések szerint
 • roncsderbi (kis-széria, széria, II. és I. g.o.); 
 • terep gokart ;
 • junior; 
 • Lada; 
 • autókrossz (kicsi és nagy g.o.);
 • és 2 szuper.. (roncsderbi, Lada és autókrossz)

futamból áll, amennyiben az indulók létszáma adott géposztályban min. 5 fő, kivétel a terep gokart és junior géposztály, ezekben a géposztályban a verseny kevesebb indulóval is lebonyolítható! Amennyiben az autókrossz géposztályon belül (kicsi és nagy géposztályban) az induló létszám 5-5 fő, a versenybíróság dönthet a géposztályban együtt történő indulásáról. Az értékelés azonban ebben az esetben is külön történik.

Kis-széria versenykiírása: kis-széria géposztályban indulhat a versenyautó, ha

 1. motorjának lökettérfogata nem haladja meg az 1500ccm-t,
 2. összkerekes autó esetén az 1300cc-t,
 3. átalakítása jelen szabályoknak megfelelően történt.

nevezési díj a roncsderbi, Lada és autókrossz g.o.-ban versenyautónként 18-18.000 Ft, a terep gokart és junior versenyek esetében 10.000 Ft/versenyautó.

 1. Érvényes versenyzői vizsga nélkül egyetlen futamon sem lehet indulni.
  (http:// gyorsasagironcsderbi.hu/Szabályzatok/Vizsga)!

Ha már rendelkezel valamelyik kategóriában érvényes vizsgával, NEM KELL újra vizsgáznod!

 1. A teljesítendő körök száma a roncsderbi, Lada és autókrossz géposztályban futamonként általában 10 kör, a junior futamok esetében a teljesítendő körök száma 6, a terep gokart esetében 5 kör, ettől rossz időjárási és egyéb körülmények esetén a versenybíróság eltérhet.
 2. A 9, 12, és e feletti induló létszám esetében alkalmazandó „start” szabályok továbbra is érvényesek!
 3. A versenyévad lebonyolításánál különös hangsúlyt kap a sportszerű, fegyelmezett versenyzés és a depóban történő viselkedés. A pályán elkövetett szabálytalanság következménye adott futam eredményének megsemmisítése, versenyből történő kizárás ill. a soron következő versenyből, versenyekből történő kizárás. A depóban történő sportszerűtlen viselkedés fentiek szerinti szigorú büntetést von maga után. A versenybíróság adott versenyen, egyszerűsített eljárásban dönt, a döntés ellen fellebbezésnek helye nincs.
 4. Roncsderbi Versenyszabály 5.§(1) az alábbiak szerint módosul: „A bajnoki futamokon kizárólag olyan versenyautóval lehet részt venni, aminek felismerhető és azonosítható típusú karosszériája van és megtartotta az önhordó kocsiszekrény jellegét - kivéve az I. és II. g.o-, junior„
 5. A versenyeken külön starter közreműködik.
 6. rajtszám és az első verseny első futamának rajtsorrendje az előző versenyévadban elért végeredmény alapján kerül kiosztásra. Új géposztály esetében az első versenyen sorsolással kerül megállapításra a rajtsorrend. Ezt követően mindig az előző versenyek eredményei alapján rajtolnak a versenyzők.
 7. Adott versenyen tartandó technikai megbeszélésen kerül ismertetésre többek között
 • a teljesítendő körök száma géposztályonként; 
 • a START 1. hely kijelölése, a Start módja, szabályai;
 • az indulási sorrend sorsolása (amennyiben ez szükséges);
 • a legfontosabb szabályok és az aktuális tudnivalók ismertetése; 
 • a technikai megbeszélésről történő távolmaradásból eredő hátrányokat az érintett versenyző viselni köteles;
 1. A terep gokart és junior géposztályban indulás korhatáraként meghatározott kort úgy kell értelmezni, hogy adott versenyző akkor indulhat a kategóriában, ha e kort 2023-ban töltötte, ill. tölti be. A szülői engedély minden esetben szükséges. Egyéb kérdésekben a Versenyszabályzat előírásai érvényesek.
 2. Adott versenyre a nevezni kívánó versenyzőnek olyan időpontban kell megérkeznie, hogy a gépátvétel a program szerinti időpontig (9 óráig) megtörténhessen.
 3. Minden versenyhelyszínen az adott verseny rendezője a verseny lebonyolítóit, a nevezni kívánó versenyzőt + 1 főtbelépődíj megfizetése nélkül köteles beengedni.
 4. Minden verseny eredményhirdetéssel zárul. A géposztályban a lebonyolított 3 futam (ettől kivételek lehetnek) összesített pontszámai alapján az 1-3 helyezettek serleg és pezsgő díjazásban részesülnek.
 5. A bajnokság évadzáró rendezvényén kerül sor a bajnoki összpontszámok alapján elért helyezések ismertetésére, az 1-3 helyezettek részére a serlegek átadására. Ennek feltétele, hogy adott géposztályban minimum 4 verseny Ettől kevesebb verseny esetén összevont bajnoki helyezések díjazása nem történik. A szuperfutamok esetében csak az első helyezettek részesülnek serleg díjazásban a fenti szabályok figyelembe vételével. Az évadzáró tervezett időpontja és helyszíne jelenleg még nem ismert. A rendezvény önköltséges alapon kerül megrendezésre!
 6. Valamennyi résztvevő érdeke és egyben kötelessége a sportszerű, szabályszerű viselkedés. A versenyző felel a környezetéhez tartozók magatartásáért is.

2023.03. 31.

A 2023-as évad versenyidőpontjai
2023.04.30. (vasárnap) Ásotthalom
2023.06.25. (vasárnap) Mórahalom
2023.07.09. (vasárnap) Kecel
2023.07.30. (vasárnap) Öcsöd
2023.08.13. (vasárnap) Köröstarcsa
2023.09.10. (vasárnap) Kecel

 

 A versenyzői vizsga menete a következő:

Regisztrálsz a BEJELENTKEZÉS/REGISZTRÁCIÓ menüpontban. Fontos, hogy valós E-mailt adj meg, mert ezzel a címmel tudsz majd a későbbiekben belépni. A névhez is a valós neved írd, mert ahhoz a személyhez tudjuk hozzárendelni a vizsgád eredményét, amit ide beírsz! A regisztráció után válaszd a VIZSGA menüpontot. és miután elolvastad az instrukciókat a KVÍZ Kezdése hivatkozásra elkezdheted a kitöltést.

Figyelmesen olvass el minden kérdést! Előfordul, hogy több jó válasz is lehetséges!

Segítségedre leszünk abban, hogy lásd melyik kérdésekre adtál már választ. A kérdéseket tetszőleges sorrendben oldhatod meg. A vizsgád a KVÍZ Befejezése gombra kattintva zárod le. Ezután a rendszer azonnal kiértékeli a válaszaid. Ha elérted a kategóriánkénti %-os szintet (75-80%) további teendőd nincs, a vizsgát sikeresen teljesítetted. Ha ennél kevesebb százalékot értél el, akkor sajnos újból ki kell töltened a vizsgalapot, amit 60 perc múlva tudod csak kezdeményezni. Mi minden befejezett vizsgáról E-mailt kapunk és küldünk neked is, nyilván fogjuk tartani a sikeres vizsgázókat!

Ha bármi kérdésed merülne fel, keress bennünket az elérhetőségek valamelyikén a KAPCSOLAT menüpont alatt.

Részletes eredmények